laatste update: 26-02-2018

REUNIE

 
klik op de foto voor een vergroting                                

 

 

Welkom op de site van de 107e afdeling veldartillerie. Tijdens verkenningen op het internet is gebleken dat er geen informatie over "ons" kanon, de M 107, te vinden is. Middels deze site willen wij deze informatie toegankelijk maken en voorts met de oude dienstmaten in contact komen.
Zelf was ik afvuurder op het 1e stuk van de A Batterij, 1979-1. Begonnen als richter bleek dat de afvuurder tevens commandant volgwagen was. Dat had als voordeel dat je tijdens verplaatsingen niet in de kou op het stuk hoefde te zitten, maar naast de chauffeur van de 3-tonner (toen nog "dikke DAF's"). Dus maar van functie gewisseld. Afvuurder zou het zijn.

Zowel de 107e afdeling als de M 107 zelf bestaan inmiddels niet meer. In 1979 waren wij gelegerd in 't Harde. De 107e bestond uit 3 batterijen met elk 4 stukken. Gezien het bereik van de M 107 (> 30 km) was schieten in Nederland niet mogelijk. De oefeningen vonden plaats op de Noordduitse laagvlakte.

Al snel kreeg ik hulp van Rob Meinen, ook een afvuurder, maar dan Cbt 79-6. Inmiddels krijgen wij reacties vanuit de gehele 107e Afdeling van maten die tot zelfs in Canada zijn uitgezworven. Op 07-02-2003 zijn wij naar het Artilleriemuseum in 't Harde geweest, waar wij in het archief geneusd hebben. Alle info over de 107e Afdeling lag voor ons klaar. Veel gevonden. Gezien de hoeveelheid artikelen en plakboeken moeten we nog een keer terug om verder te spitten. Wij streven er naar om deze site trefpunt van de gehele 107e Afdva maken.

 

 

[home]  [M107]  [geschiedenis]  [gezocht]  [gevonden]  [batterijen]  [contact]  [M 107 modellen] [hier] [links] [team]  [partners]